Schampo

När man har klipphund är schampot ett viktigt kapitel. För tillfället använder jag Espree Silky show. När han inte skall klippas brukar jag passa på att olja in honom också - använder pälsoljan summerwind protect a coat.
Nu har det dock kommit ut en ny serie, K9 (länk), som jag har hört mycket gott om. Skulle vara väldigt intressant att testa den. Någon här som kan rekomendera den? Det är ju ganska mycket pengar att lägga ut... Så man vill ju veta om den är bra :)




Denna kan jag rekommendera!


Inbördeskrig

Idag har det varit krig....Tassar, svansrot, ansikte och mage är rakade. Nu är det bara bad samt omtottning kvar. Puh! Det är en del pälsvård minsann. Tur att de blir så fina efgteråt - då känns det verkligen värt det :)


Grattis!!

Grattis Willes bror Lucifer som tog cert nr 3 på utställningen i Sofiero idag :)


Nu gör vi ett försök

Då Wille har haft tonsillit kom hans vuxenpäls-produktion igång väldigt sent. Det var inte förrän vi opererade bort hans tonsiller som den började ta sig. Eftersom pälsen inte har varit på topp har jag klippt ner en hel del och börjat på en ny bana - att odla fram päls med bra kvalité! Hörde att produkten "meramin" skulle vara helt outstanding tillsammans med laxolja så nu har jag en testperiod. Det skall bli kul att se hur pälsen utvecklas till sommaren då det är tänkt att vi skall ställa ut igen. Någon som har testat detta kanske?


Nu var det klippt!

Badade och klippte Wille istället, orkade inte raka (vilket egentligen var mer akut!). Är dock en extrem nybörjare när det kommer till att klippa pudel än så länge, har klippt max 10 gånger. Men kul är det i alla fall. Klippte bort en hel del man idag, dock inte så mycket som det ser ut på bilden. Det är egentligen en fin båge upp mot huvudhåret men då jag skulle totta nacken var den nerkammad.

 


Rakning på g

Nu är det dags att raka nos. Tycker visserligen att det är otroligt tråkigt men när de är nyrakade och fina är det allt värt det!


Från valp till yngling

Hihi, sitter och kollar på bilder från första halvåret med Wille. Man blir ju inte alls valpsugen igen *vissel*


Wille 10 veckor



Wille 3 månader



Före och efter första klippningen 4,5 månad
Före-frisyren är ju fruktansvärd haha!!
På efter-bilden hade han blivit BIM på sin första valputställning



BIM-valp på växjö nationella utställning, 6 månader


Ännu en vecka avklarad

Då var ännu en vecka avklarad. Ligger med mina isförpackade knän och kollar på lite tv. Ingen som vet någon som vill köpa en balklänning? Jag kommer ju aldrig att använda den igen tyvärr (lite tråkigt med tanke på hur fin den är!).


Vilken härlig dag!

Vilken härlig söndag, solen skiner och vi skall åka till landet idag! Jag är tillräckligt okej för att kunna följa med så även jag skall få lite sol på näsan idag :)
Ha en underbar söndag


Att vara tillfälligt handikappad

Usch vad rastlös jag känner mig! Det är inte kul att operera sig, sitter här med is på båda mina knän. Man får blicka framåt, snart blir det bättre! Att inte ens kunna gå ut med sin hund är dock riktigt surt! När man inte är van att ligga på soffan hela dagarna blir man GALEN rent utsagt! Man får underhålla sig med annat, jag har börjat läsa Stieg Larssons "Män som hatar kvinnor", det känns som en bok man bara måste läsa! Får hoppas att den blir bättre snart innan jag tröttnar för än så länge kan jag inte påstå att jag är lyrisk över den..



Wille på sin första utställning augusti 2008 (inoff)


Kan ni förstå?

Kan ni förstå att det redan är den 5:e september?! Jösses vad tiden går snabbt..Sommaren anlände ju aldrig på riktigt här i Göteborg iaf, men hösten kan man däremot lita på att den kommer. Ser redan några gula löv i träden utanför mitt fönster! Och det är inte lite utan att man längtar till den där första höstmorgonen, när det nyper i kinderna. För att inte tala om alla vackra färger på buskar och träd. Ja, jag gillar hösten!



Bild från vasaparken, hösten 2008


Något att önska sig?

Sitter här och suktar efter boken "Poodle clipping and grooming" på adlibris hemsida. Eftersom jag har börjat klippa Wille själv, och tro mig - det är inte lätt, så skulle den boken förmodligen kunna vara bra att ha till hands. Det är ju så många aspekter att tänka på - som att utgå från armbågar och knän när man klipper fram linjer. Det är inte det enklaste när man sen står där med saxen i handen! Just därför använde jag tjänsten "tipsa en vän" (vilket blev min mor) som en liten vink inför min stundande födelsedag... :)



Första inlägget

Hallå där!
Det här blir första inlägget här för min del.
Bloggdesign är inte riktigt min grej så det får ni ha överseende med!

Vad har vi gjort idag då? Wille har varit ute på en långrpromenad i skogen med min mamma, själv kan jag ju inte gå ut med hunden då jag är nyopererad. Jag kan dock säga som så att jag inte har varit sysslolös - när Wille kom in från promenaden fanns det inget annat val än totalrenovering. Han var grå och blöt överallt. Det var bara att kasta honom i badet, och spola av honom det värsta. Sen tog vi en snabb blås med fönen - en pudel i tovåldern som låts självtorka är ingen rolig historia! Nu är det "bara" tottning och rakning kvar.

Hoppas ni får en mysig lördagkväll


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0